ساخت رویاها؛ وسایل مورد نیاز معماری

وسایل مورد نیاز معماری
در این مطلب میخوانید :

شما که در حال خواندن این مطلب هستید، احتمالا یا قصد تحصیل در رشته معماری دارید یا می‌خواهید وسایل معماری خود را تکمیل کنید! مطمئن هستیم این مطلب به شما کمک خواهد کرد. البته شاید مهم‌ترین وسیله معماری که در طول دوره تحصیل و کاری خود به آن نیاز دارید داشتن پوست کلفت است، ولی اگر این موضوع مهم را کنار بگذاریم ما در این مطلب مهم‌ترین ابزارهایی که به آن احتیاج دارید را بررسی خواهیم کرد.

شروع سفر در رشته معماری نه تنها به خلاقیت نیاز دارد، بلکه به وسایل مورد نیاز معماری که به دقت تنظیم شده است، هم نیاز دارد. اگر قصد تحصیل در رشته معماری را دارید و وارد ترم اول می‌شوید تهیه وسایل مورد نیاز ترم اول معماری برای شما بسیار اهمیت دارد. البته این لیست وسایل معماری که شامل خط‌کش، قلم و راپید، تخته رسم، تخته برش، کاتر و چسب و البته یادگیری نرم‌افزارهای مهم است، قرار نیست فقط شما را در ابتدای مسیر یاری کند، بلکه همانطور که گفتیم تا انتهای آن نیز همراهی می‌کند. مشکل انتخاب وسایل مورد نیاز رشته معماری زمانی عمیق‌تر می‌شود که با طیف گسترده‌ای از انتخاب‌ها مواجه می‌شوید. اینجاست که اهمیت لیست وسایل معماری که به خوبی تنظیم شده است، اهمیت پیدا می‌کند. اما چه وسایلی در این لیست قرار دارند؟! ادامه مطلب به همین موضوع می‌پردازد!

جعبه ابزار معمار؛ کامل‌ترین لیست وسایل مورد نیاز معماری را بشناسید!

جعبه ابزار معمار؛ لیست وسایل مورد نیاز معماری

شاید اگر ده سال پیش بود، وقتی صحبت از تهیه لیستی از وسایل معماری می‌شد، فقط به فکر ابزارهای فیزیکی می‌افتادیم اما امروزه با توسعه فناوری‌ها و نقش مهم این ابزارها حتی در زندگی روزمره نمی‌توان ابزارهای دیجیتال را نادیده گرفت. پس برای توضیح در مورد وسایل معماری بهتر است ابتدا یک دسته‌بندی کلی لوازم دیجیتال و لوازم فیزیکی را در نظر بگیریم. پیش از هرچیز به سراغ مهم‌ترین وسایل مورد نیاز معماری فیزیکی می‌رویم.

دفتر طراحی؛ از ابتدایی‌‌ترین وسایل مورد نیاز ترم اول معماری

درست است که ابتدا در مورد اهمیت ابزارهای دیجیتال صحبت کردیم ولی همه‌چیز از یک دفتر کوچک شروع می‌شود! دفتر خالی که صفحات آن منتظر خلاقیت معماران است. جایی که افکار تبدیل به طرح‌های می‌شوند و این ایده‌ها در نهایت تبدیل به ساختمان‌هایی باشکوه و زیبا خواهند شد.

این دفتر‌های طراحی با در نظر گرفتن نیازهای دانشجویان معماری طراحی شده‌اند. صفحات این دفترها به جای خط از نقطه تشکیل شده‌اند که به شما کمک می‌کند نقشه‌های طبقات، بخش‌ها و موارد دیگر را ترسیم کنید. این دفترها از این جهت مناسب هستند که هم به اندازه کافی برای استفاده آسان قابل مشاهده‌اند، ولی در عین حال به اندازه کافی ظریف هم هستند تا برای طراحی مشکلی پیش نیاید.


کاغذ کالک و کاغذ طراحی

کاغذ کالک یا کاغذ پوستی، یک نوع کاغذ با خصوصیات خاص با سطح مات و کدر است و می‌تواند نور را از خود عبور ‌دهد. این ویژگی به عنوان یک خصوصیت بارز باعث می‌شود که طرح‌ها و نقشه‌های زیرین خود را به خوبی نشان دهد. کاغذ کالک به‌عنوان یک جزء اساسی در صنایع و حرفه‌های مختلف بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد و کاربردهای گوناگونی دارد. در زمینه معماری، این نوع کاغذ به عنوان یک ابزار بسیار کارآمد و حیاتی شناخته می‌شود و به‌عنوان وسیله‌ای مفید برای رسم نقشه‌ها، طرح‌ها و نمودارهای فنی کاربرد دارد. با استفاده از نورپردازی مناسب، کاغذ کالک این امکان را می‌دهد تا جزئیات طرح زیری به‌خوبی نمایش داده شود.


قلم و راپید

برای دانشجویان معماری، انواع قلم طراحی یک هدیه ارزشمند است. بیشتر تحصیلات شما، به‌عنوان دانشجوی معماری شامل ایده‌های طراحی است که به‌صورت دستی کشیده می‌شوند، بنابراین می‌توانید با انتخاب بهترین قلم‌ها آن را به کاری لذت‌بخش تبدیل کنید. به‌یاد داشته باشید جزوه شما همان دفتر طراحی است پس می‌توانید با استفاده از قلم‌های گوناگونی مانند ماژیک، مدادرنگی، و پاستل‌های گچی یا روغنی آن را شیرین‌تر کنید.

اما در کنار زیبایی یکی از ملزومات مهم هر معمار، قلم و جوهر راپید به همراه اتودهای مهندسی، است. راپید با جوهر مخصوص خود و همچنین اتودهای مهندسی با قطرهای نوشتاری متنوع، تجهیزات ضروری‌ای هستند. از راپید به منظور ایجاد خطوط با ضخامت یکسان استفاده می‌شود.


تخته رسم

حالا که شما دو ابزار مهم رشته معماری را یعنی قلم و دفتر را شناختید می‌خواهید کجا شروع به ایده‌پردازی کنید؟ پشت میز تحریر؟ شاید جای بهتری هم وجود داشته باشد! میز نقشه‌کشی! میزی سبک و قابل حمل که طراحی بر روی آن بسیار ساده و لذت‌بخش است! شاید شما هم از آن دسته از افراد باشید که دائم قلم و وسایل خود را گم می‌کنید!؟

پس اگر اینطور است دیگر نگران نباشید؛ اگر سری به لینک ما در مورد میز نقشه کشی بزنید می‌بینید که ما برای این مشکل و البته دغدغه‌های دیگر شما راه‌حلی یافتیم!

به طور کل باید بدانید که تخته رسم و تخته شاسی، جزء اساسی‌ترین ابزارهای هنرستان و دانشگاه در رشته معماری به شمار می‌آیند. به منظور بهبود دقت خطوط رسم، تخته رسم به شدت توصیه می‌شود. این تخته‌ها با دارا بودن خط‌کش و گونیا، نیاز به خرید جداگانه این ابزارها را در ابتدای مسیر از معماران کاسته و راه را برای آن‌ها سهل‌تر می‌کنند. همچنین، تخته شاسی نیز یک جزء ضروری برای معماران است؛ این ابزار همواره زیردستی ایده‌آلی برای قرار دادن کاغذهای رسم و کالک فراهم می‌کند و نیازی به استفاده مکرر از کتاب‌ها یا اشیاء دیگر با سطح ناصاف ندارد.


خط‌کش تی

T-Square یک ابزار فوق‌العاده مفید برای دانشجویان معماری است. شکل T با هر لبه مستقیمی که برای شما معمولاً لبه میز خواهد بود، زاویه 90 درجه که شما به آن نیاز دارید را ایجاد می‌کند.


خط‌کش مقیاس یا اشل

شما به‌عنوان دانشجوی معماری به خط‌کش مقیاس یا اشل نیاز دارید. این اشل‌ها عمدتا از آلومینیوم سبک و بادوام ساخته شده‌اند و مانند پلاستیک گرافیت و جوهر را جمع نمی‌کنند.


گونیا

یکی از ابزارهای مفید در زمینه ترسیم نقشه و پلان، گونیا است. این ابزار با دو گزینه ۳۰ و ۶۰ درجه ارائه شده و همچنین امکان تنظیم نیز دارد. گونیا، یک ابزار معماری کارآمد و همیشه در دسترس است که به بهبود کارایی در اندازه‌گیری و ترسیم دقیق ابعاد و زوایا کمک می‌کند. این ابزار همواره جزء تجهیزات اساسی معماران محسوب می‌شود و در تمام مراحل پروژه‌های معماری کاربرد فراگیری دارد.


لپ‌تاپ

لپ‌تاپ از وسایل مورد نیاز معماری

اما حالا بهتر است به دنیای دیجیتال وارد شویم! آن چیزی که شما را به این دنیای جدید متصل می‌کند یک لپ‌تاپ است. لپ‌تاپ برای تحقیق، الهام، ایده و عمدتاً برای برنامه های نرم افزاری برای طراحی، ساخت مدل های طراحی سه بعدی و رندر مورد نیاز است.

حتما شما هم با من موافقید که امروزه بدون داشتن لپ‌تاپ و کار با نرم‌افزارها، یادگیری هیچ رشته‌ای میسر نیست؟! مثلا من درحال آموختن نگارگری هستم ولی علاوه‌بر اینکه به یک میز برای طراحی نیاز داشته باشم به میزی برای لپ‌تاپ هم نیاز دارم تا طرح‌ها را با دقت بیشتری آنالیز کنم! البته من نمی‌خواهم خود را محدود به جای مشخص کنم پس داشتن میزی قابل حمل یک ویژگی مثبت برای من است. شما چطور؟ اگر شما هم مانند من به دنبال میزی همه‌کاره هستید شاید میز تحریر گودوود برای شما نیز مناسب باشد.


نرم‌افزارها

یکی از مهم‌ترین ابزارهایی که هر معمار باید در آن مهارت داشته باشد، تسلط بر نرم‌افزارها است. امروزه بسیاری از خدمات نقشه‌کشی معماری از طریق نرم افزارهای مختلف انجام می‌شود و شما بهتر است برنامه های مورد نیاز خود را تهیه کنید. به‌عنوان مثال، فتوشاپ از زمانی که به وجود آمد همیشه در بین معماران محبوب بوده است، زیرا به آنها کمک می‌کند تا تصاویر و طرح‌ها را برای ایده های مختلف خود برای ساختمان‌ها نمایش دهند. همچنین باید از جدیدترین نرم افزارهایی استفاده کنید که به شما کمک می‌کند به نتایج سریع تر و کارآمدتر برسید.

با گودوود حرفه‌ای باشید!

در این مطلب سعی کردیم همه ابزارهایی که واقعا برای یک معمار ضرورت دارد را بررسی کنیم البته این بدین معنی نیست که این ابزارها به همین جا ختم می‌شود. نمی‌توان گفت که چه ابزارهایی در آینده با فناوری‌ها جایگزین می‌شوند، اما در حال حاضر، وسایل مورد نیاز رشته معماری یک معمار شامل نرم افزارها و راه حل های تکنولوژیکی و همچنین ابزارهای قدیمی خوب مانند قلم و کاغذ است. یافتن تعادل بین هر دو بسیار مهم است. این به شما کمک می‌کند تا معمار بهتری شوید. اما هرچقدر ابزارهای قدیمی حذف شوند داشتن یک میز تحریر و نقشه‌کشی نمی‌تواند حذف شود به‌ویژه اگر گود وود باشد! پس در کنار همه وسایلی که تهیه می‌کنید سری هم به سایت گودوود بزنید و میزهای آن را بررسی کنید!

سوالات متداول

لیستی از لوازم مورد نیاز دانشجو معماری چیست؟

دانشجویان معماری نیاز به تجهیزات مختلفی دارند که شامل ابزارهای نقاشی و ترسیم، نرم‌افزارهای معماری، لوازم نوشتاری مخصوص، دفترچه‌های طراحی، ابزارهای مدل‌سازی معماری، لپتاپ یا کامپیوتر قوی و گرافیکی هستند.

چه ابزارهای نقاشی مهمی برای یک معمار هنگام کار با نقشه و طرح دارد؟

معماران برای کار با نقشه‌ها و طرح‌ها نیاز به ابزارهای نقاشی متنوع دارند. این ابزارها شامل قلم‌های راپید با انواع نوک، ماژیک‌های مختلف، مدادرنگی، گواش، پاستل‌های گچی و ابزارهای دقیق مانند گونیا و خط‌کش‌ها می‌شوند.

چگونه نرم‌افزارهای معماری به معماران کمک می‌کنند؟

نرم‌افزارهای معماری، معماران را در تمام مراحل پروژه‌ها از طراحی تا اجرا یاری می‌کنند. این نرم‌افزارها شامل ابزارهای طراحی سه بعدی مانند AutoCAD و SketchUp، نرم‌افزارهای مدل‌سازی و رندرینگ مانند Rhino و V-Ray هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *