نحوه صحیح نشستن؛ کلید بهبود کیفیت زندگی روزمره

نحوه صحیح نشستن
در این مطلب میخوانید :

تحقیقات نشان می‌دهد که نشستن زیاد در طول روز خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و دیابت را افزایش می‌دهد. با پیشرفت تکنولوژی، بسیاری از ما برای مدت طولانی‌تری نسبت به قبل روی صندلی می‌نشینیم و در صورتی که نحوه صحیح نشستن را ندانیم، سلامتی ما به‌طور جدی در معرض خطر قرار خواهد گرفت. مهم است که وقتی پشت میز می‌نشینید، زانوها و ساعدها موازی با زمین و آرنج در کنار شما باشد؛ همچنین باید صاف بنشینید و به یک طرف خم نشوید. پس برای بهبود سلامت خود و جلوگیری از اثرات یک عمر نشستن، برای یادگیری نحوه یافتن و حفظ وضعیت بدنی خوب، ادامه مطلب را بخوانید تا با نحوه صحیح نشستن روی صندلی برای مطالعه آشنا شوید.

نکات طلایی برای نحوه صحیح نشستن روی صندلی برای مطالعه

نحوه صحیح نشستن روی صندلی برای مطالعه

در مورد نحوه صحیح نشستن پشت میز، نکات زیر را رعایت کنید:

1. مراقب کمرتان باشید

برای جلوگیری از فشار بر ستون فقرات، باید صاف بنشینید و مطمئن شوید که قسمت بالایی کمر صاف و قسمت پایین آن به شکل صندلی منحنی است. اگر پشتی صندلی انحنای مناسب برای پر کردن گودی کمر ندارد، از یک بالش کوچک کمک بگیرید. حمایت مناسب از کمر بسیار مهم است، زیرا نشستن نادرست می‌تواند منجر به کمردرد و رگ‌به‌رگ شدن از جمله کیفوز (به اصطلاح «سندرم قوز») و فتق دیسک شود.


2. صندلی خود را تنظیم و به وضعیت دست‌ها توجه کنید

صندلی خود را به سمت بالا یا پایین حرکت دهید تا زمانی که پاها با زمین موازی شده و زانوهایتان با نشیمنگاه در یک امتداد قرار بگیرند. بازوهای شما نیز باید موازی با زمین باشند. دقت کنید که پاهای شما باید روی زمین قرار بگیرد؛ اگر این‌طور نیست، از یک چهارپایه کوچک برای بالا بردن پاهای خود استفاده کنید. آرنج‌ها را در کنار بدن قرار دهید و بازوها را به شکل L دراز کنید. بازوهایی که خیلی دور از بدن شما کشیده شده‌اند می‌توانند به عضلات بازوها و شانه‌های شما فشار وارد کنند.


3. پاهای خود را روی زمین بگذارید

هنگام نشستن، قرار گرفتن پاها در وضعیت‌های خاصی مثل ضربدری و روی هم می‌تواند به طور جدی میزان جریان خون لازم برای عبور از بدن را کاهش دهد. آیا تا به حال برایتان پیش آمده که نشسته‌اید و پاهایتان مدت نسبتا طولانی روی هم قرار گرفته، وقتی ناگهان انگشتان پا را روی زمین می‌گذارید احساس سوزن سوزن شدیدی در پاهای خود داشته باشید؟ برای جلوگیری از تکرار این حالت، در زمان نشستن قسمت بالایی پاهای خود را در زاویه 90 درجه نسبت به بدن قرار دهید.


4. ارتفاع میز مطالعه را تنظیم کنید

شما باید یک میز تحریر که ارتفاع استاندارد، اندازه مناسب و جنس باکیفیت دارد برای ساعت‌ها نشستن و مطالعه انتخاب کنید. در زیر میز باید فضای کافی برای پاهای شما وجود داشته باشد. وسایل را زیر میز خود قرار ندهید تا فضای موجود را نگیرد و نشستن صحیح را سخت نکند. میز تحریر گود وود با داشتن ارتفاع استاندارد، جنس بسیار مقاوم و در عین حال سبک، باکیفیت در سه سایز بر اساس نیازتان طراحی و تولید شده و بهترین گزینه برای شما خواهد بود.

اگر به هر دلیل میز تحریر مخصوص و استاندارد ندارید با راهکارهایی می‌توانید تا حدودی وضعیت را بهتر کنید. اگر میز خیلی پایین است و نمی‌توان ارتفاع میز را تغییر داد، تخته‌ها یا بلوک‌های محکمی‌ را زیر پایه‌های میز قرار دهید و آن را بالا بیاورید. اگر میز خیلی بلند است و نمی‌توان آن را عوض کرد، صندلی خود را بالا بیاورید. در صورت لزوم از یک زیرپایی برای حمایت از پاها استفاده کنید. اگر زیرپایی ندارید، سعی کنید از یک چهارپایه کوچک یا حتی قرار دادن چند کتاب‌ محکم روی هم استفاده کنید. 


5. از وضعیت سر و گردن غافل نشوید

برای درست نشستن، شانه‌هایتان را به عقب و پایین بکشید. همچنین باید سر را صاف نگه دارید و به جلو نگاه کنید. شاید بپرسید چطور هنگام مطالعه کتاب، سرم را صاف نگه دارم و به روبرو نگاه کنم؟ من به شما کتاب یار گود وود را توصیه می‌کنم؛ وسیله‌ای بسیار کاربردی که با آن می‌توان زاویه دید را تنظیم و وضعیت سر و گردن را بهبود بخشید. این نگهدارنده کتاب با شیب قابل تنظیم، وزن سبک و قابل حمل به‌خصوص به دانش‌آموزان و دانشجویان کمک می‌کند تا بدون درد و آسیب ساعت‌های طولانی به مطالعه بپردازند و از آن لذت ببرند.

نحوه صحیح نشستن پشت کامپیوتر

نحوه صحیح نشستن پشت کامپیوتر

اگر کار شما با کامپیوتر یا لپ تاپ است و نشستن زیاد پشت میز را می‌طلبد، با استفاده از روش‌های ساده‌ای می‌توانید از برخی مشکلات مرتبط با آن مانند، کمر درد و درد گردن، مچ دست و شانه جلوگیری کنید. پیشنهاد می‌کنیم مقاله گردن درد در اثر کار با کامپیوتر را هم برای آشنایی با علل و عواقب این مشکل و همچنین دانستن راه‌کارهای کابربردی برای حل آن مطالعه کنید.

همچنین می‌توانید از راهنمای زیر برای کاهش فشار بر روی بدن و محافظت از مفاصل که به شما کمک می‌کند تا هنگام کار راحت بمانید، استفاده کنید:

1. صفحه نمایش را در سطح چشم تنظیم کنید

بازوی خود را دراز کنید و مانیتور را آنقدر تنظیم کنید که به اندازه یک بازو از شما فاصله داشته باشد. مانیتور نباید از حدود 50 سانتی‌متر به شما نزدیک‌تر و از حدود 100 سانتی‌متر دورتر باشد. بعد، ارتفاع مانیتور را تنظیم کنید؛ بالای صفحه نمایش کامپیوتر نباید بیش از 5 سانتی‌متر از سطح چشم شما بالاتر باشد. مانیتورهایی که خیلی پایین یا خیلی بالا هستند، گردن و چشم شما را تحت فشار قرار می‌دهند.

استفاده از لپ تاپ ممکن است به دلیل ارتفاع کم صفحه نمایش و صفحه کلید و تاچ پد فشرده باعث ناراحتی شود. اگر از لپ‌تاپ پشت میز خود استفاده می‌کنید، یک کیبورد و ماوس خارجی به همراه پایه لپتاپ تهیه کنید تا بهتر بتوانید تنظیمات را انجام دهید و راحت‌تر باشید. با خرید استند لپ تاپ گود وود نوع پایه‌دار می‌توانید یک ارتفاع مناسب و استاندارد برای لپتاپ خود ایجاد کنید و بدون خستگی ساعت‌ها به کارتان برسید.


2. صفحه کلید خود را به درستی قرار دهید

صفحه کلید کامپیوتر را در مقابل خود طوری قرار دهید تا مچ دست و ساعد شما در یک خط قرار بگیرند و شانه‌های شما راحت باشند. بین لبه کیبورد و میز 10 تا 15 سانتی‌متر فاصله بگذارید تا مچ‌ دستتان هنگام تایپ فضایی برای استراحت داشته باشد. اگر صفحه‌کلیدتان بلند است و برای تایپ باید مچ‌هایتان را با زاویه‌ای نامناسب کج کنید، به دنبال یک تکیه‌گاه مچ‌دار مثل پدهای ارگونومیک باشید.


3. از ماوس مناسب استفاده کنید

موس کامپیوتر شما باید در همان سطح صفحه کلید و در دسترس باشد. حرکات کششی برای رسیدن به هر وسیله‌ای می‌تواند باعث کشیدگی و خستگی عضلات شود. وقتی از موس استفاده می‌کنید، مچ دست باید صاف و بازوی شما باید در کنار بدنتان نه با فاصله باشد.


4. اشیایی که اغلب استفاده می‌شوند را در دسترس قرار دهید

وسایلی که اغلب استفاده می‌کنید، مانند منگنه، تلفن یا دفترچه یادداشت، باید در هنگام نشستن در دسترس شما باشند. حرکات کششی برای رسیدن به وسایل مورد نیاز می‌تواند عضلات را تحت فشار قرار دهد. پیچ و تاب و کشش مکرر منجر به درد مفاصل خواهد شد.


5. از هندزفری استفاده کنید

اگر زمان زیادی از تلفن استفاده می‌کنید، یا اگر اغلب در حین استفاده از تلفن تایپ می‌کنید یا می‌نویسید، گوشی را روی بلندگو قرار دهید یا از هدست استفاده کنید. هرگز تلفن را بین سر و گردن خود به‌خصوص به مدت طولانی قرار ندهید.

سخن پایانی

محل کار مدرن تحرک زیادی ندارد و نشستن در طول روز می‌تواند برای سلامتی شما مضر باشد. اما تنها با بهبود وضعیت بدنی خود می‌توانید کارهای زیادی برای حفظ سلامت خود انجام دهید. سرمایه‌گذاری روی چند محصول با طراحی ارگونومیک و یادگیری درست نشستن می‌تواند کمک زیادی به کاهش ساییدگی عضلات و استخوان‌های شما کند و از آسیب، فشار و درد جلوگیری می‌کنید. گود وود با طراحی و عرضه محصولات متنوع و ارگونومیک یار و همراه شماست!

سوالات متداول

نحوه صحیح نشستن روی صندلی برای مطالعه چگونه است؟

صندلی ارگونومیکی انتخاب کنید که از ستون فقرات شما حمایت کند. ارتفاع صندلی را طوری تنظیم کنید که پاهایتان صاف روی زمین قرار بگیرد یا از زیرپایی استفاده کنید تا ران‌های شما موازی با زمین باشند. اگر صندلی دارای تکیه‌گاه است، آن‌ها را طوری قرار دهید که بازوهایتان به آرامی ‌روی دسته‌ها بنشینند و آرنج‌ها به بدن نزدیک شده و شانه‌هایتان شل باشد.

ارتفاع میز باید چقدر باید باشد؟

به طور خلاصه اگر میز شما خیلی بلند باشد، ممکن است احساس ناراحتی در شانه، آرنج، مچ دست یا دست داشته باشید. برعکس، اگر میز شما خیلی پایین است، هنگام کار به جلو خم می‌شوید یا دستان خود را به سمت جلو دراز می‌کنید تا از صفحه کلید و موس استفاده کنید؛ مخصوصاً اگر دسته صندلی با میز تداخل داشته باشد.

چگونه از قوز کردن پشت میز جلوگیری کنم؟

برای جلوگیری از خمیدگی در طول روز کاری، همانطور که در بالا توضیح داده شد نحوه درست نشستن را بیاموزید. وضعیت بدن خود را در طول روز بررسی کنید. نوشتن یک چک لیست به عنوان یادآوری برای توجه به وضعیت سر، شانه ها، ستون فقرات و چسباندن آن به مانیتور می تواند مفید باشد. هر ساعت به طور منظم و کوتاه با ایستادن، راه رفتن و کشش عضلات استراحت کنید.

2 پاسخ

  1. خیلی خوب بود من خیلی در این زمینه مطب خوندم اما مطلب شما واقعا تکمیل بود و به همین دلیل تصمیم گرفتم کامنت بزارم و تشکر کنم ازتون

    1. ممنون از نظرت شقایق عزیز.
      تیم محتوای ما همیشه سعی میکنن محتوای کاربردی تولید کنن. خوشحالیم که راضی بودی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *