انواع سبک نقاشی

سبک های نقاشی
در این مطلب میخوانید :

انواع سبک نقاشی در واقع به اندازه‌ی ذهن هر انسانی که در کره‌ی زمین زندگی می‌کند گسترده است و دنیای سبک‌های نقاشی انتها ندارد. نقاشی بیان احساساتی ست که حروف از بیان‌شان عاجزند. هر شخص می‌تواند سبک مخصوص به خودش را در نقاشی داشته باشد اما برای دسته‌بندی این احساسات مانند هر چیز دیگری در این جهان نیاز به یک سری نام داریم. در ادامه ما انواع سبک نقاشی و انواع سبک‌های نقاشی مدرن که شناخته شده‌تر هستند را به شما معرفی می‌کنیم تا با دنیای رنگ‌ها بیشتر آشنا شوید.

انواع سبک نقاشی

انواع سبک های نقاشی قبل از دوره مدرن

ابتدای مقاله به بررسی انواع سبک های نقاشی قبل از دوره مدرن میپردازیم و سپس به سراغ سبک های مدرن خواهیم رفت. پس با ما همراه باشید.

رومانتیسیسم

انواع سبک های نقاشی : رمانتیسم

این سبک نقاشی در انتهای قرن هجدهم شکل گرفت و یک نوع اعتراض به انقلاب صنعتی بود. در این سبک نقاشی تمرکز بر روی احساسات فرد و گذشته و تاریخ است. . هنرمندان اغلب چهره‌های قهرمان، شورشیان یا طردشدگان را به تصویر می‌کشیدند و بر ویژگی‌های منحصربه‌فرد آن‌ها تأکید می‌کردند و آزادی روحشان را جشن می‌گرفتند. علاوه بر این، شیفتگی نسبت به سرزمین‌های دور، فرهنگ‌های باستانی و اسرارآمیز و ماوراء طبیعی وجود داشت.
برخی از نقاشان برجسته رمانتیسیسم عبارتند از J. M. W. ترنر، کاسپار دیوید فردریش، یوژن دلاکروا، فرانسیسکو گویا و جان کنستبل.

رئالیسم

انواع سبک های نقاشی: رئالیسم

رئالیسم در واکنش به رومانتیسیسم در سال 1840 و زمان انقلاب فرانسه شکل گرفت. رئالیسم یعنی واقعیت گرایی، در این سبک نقاشی هدف به تصویر کشیدن چیز‌ها به واقعی‌ترین شکل ممکن و نزدیک‌ترین شکل ممکن به واقعیت است. در این رویکرد از هر عملی که موجب مصنوعی شدن نقاشی است اجتناب می‌شود. معمولاً در این نقاشی‌ها افراد به گونه‌ای به تصویر کشیده می‌شوند که در حال انجام دادن کار‌های معمولی و روزمره هستند و هیچ گونه فضای دراماتیک یا هنری مشاهده نمی‌شود.
نقاشی‌های رئالیستی با هدف به تصویر کشیدن جزئیات موضوع انجام می‌شود. هنرمندان توجه زیادی به بازی نور و سایه، بافت و ارائه طبیعت‌گرایانه فرم‌ها داشتند. هدف این بود که تصویری صادقانه از واقعیت خلق کنند که از ایده‌آل‌سازی یا آراستگی خالی است.
از نقاشان برجسته رئالیست می‌توان به گوستاو کوربه، ژان فرانسوا میله، آنوره داومیه، توماس ایکینز و وینسلو هومر اشاره کرد.

روکوکو

انواع سبک نقاشی: روکوکو

این سبک یک سبک نقاشی و مجسمه‌سازی است که در پاریس شکل گرفته است. این سبک نقاشی بر پایه‌ی ظرأفت و استفاده از منحنی‌های طبیعی قرار دارد.
موضوع نقاشی‌های روکوکو از صحنه‌های اساطیری و تاریخی گرفته تا پرتره‌ها، صحنه‌ها و مناظر متفاوت بود. تأکید بر مضامین بیهوده بود که فعالیت‌های اوقات فراغت، برخورد‌های عاشقانه و لذت‌های زندگی اشرافی را به تصویر می‌کشید. نقاشی‌های روکوکو غالباً چهره‌های شیک را با لباس‌های عجیب و غریب به تصویر می‌کشیدند که از فعالیت‌های آرام در محیط‌های زیبا لذت می‌بردند.
از نقاشان برجسته روکوکو می‌توان به آنتوان واتو، فرانسوا بوچر و ژان اونوره فراگونار اشاره کرد.

انواع سبک نقاشی مدرن

نقاشی‌های مدرن آثاری هستند که از سال 1970 به بعد تولید شده‌اند. عبارت “نقاشی‌های مدرن” یک عبارت انعطاف‌پذیر است زیرا نقاشی‌هایی که الان مدرن حساب می‌شوند در یک بازه‌ی زمانی دیگر، مدرن محسوب نمی‌شوند. به طور کلی این سبک نقاشی‌ها نوآورانه و خلاقانه‌تر از نقاشی‌های قدیمی هستند و با نیاز‌های جامعه پیشرفت کردند. اهداف این نقاشی‌ها متناسب با نیاز‌های زمانه است و مسائل مربوط به زمان ما را فریاد می‌زنند.

پینترلی

انواع سبک های نقاشی مدرن: پینترلی

این سبک نقاشی در پایان قرن نوزدهم وقتی که انقلاب صنعتی دیگر همه جا را فتح کرده بود پیدایش یافت. مشخصه‌ی بارز این سطح این است که نقاش در طول نقاشی قلم مو را به طور آزادانه و با کنترل کمتری روی نقاشی حرکت می‌دهد و در انتهای کار آثار قلم روی کار مشخص است.
نقاشان برجسته‌ی این سبک عبارتند از ادوارد مانه، کلود مونه، ونسان ون گوگ و جان سینگر سارجنت.

امپرسیونیسم

انواع سبک های نقاشی مدرن: امپرسیونیسم

این سبک نقاشی قصد دارد به جای توجه به جزئیات، کلی‌ترین حالت هر چیزی را به نمایش بگذارد و برای این کار از ضربات کوتاه و متغیر قلم کمک می‌گیرند. نقاشان امپرسیونیست به دنبال به تصویر کشیدن جلوه‌های بصری نور در دنیای بیرون و طبیعت و موضوعات روزمره بودند. هدف آن‌ها این بود که ماهیت گذرا این صحنه‌ها را با نقاشی در هوای آزاد (در فضای باز) و استفاده از ضربه‌های قلم موی سریع و شل برای ثبت یک لحظه به تصویر بکشند.
از نقاشان برجسته امپرسیونیست می‌توان به کلود مونه، پیر آگوست رنوار، ادگار دگا، کامیل پیسارو و برته موریسو اشاره کرد.

فوویسم

سبک نقاشی فوویسم

نام “فویسم” از کلمه فرانسوی “les fauves” به معنای “جانوران وحشی” گرفته شده است که توسط منتقد هنری لویی واکسل ابداع شد. در این سبک نقاشی از رنگ‌های تند مانند قرمز بسیار استفاده می‌شود. در این سبک رنگ‌ها مهم‌ترین چیز بودند و باید نمایانگر احساسات نقاش می‌بودند. همچنین در این سبک تلاش بر این بود که رنگ‌ها و واقعیت فیزیکی از هم جدا شوند. نقاشان فوویست معتقد بودند که رنگ را باید به گونه‌ای به کار برد که به محدودیت‌های واقع‌گرایانه یا طبیعت‌گرایانه محدود نشود و در نتیجه آثاری جسورانه و رسا ایجاد شود.
از نقاشان برجسته فوویست می‌توان به هانری ماتیس، آندره دراین، رائول دوفی و کیس ون دونگن اشاره کرد.

اکسپرسیونیسم

سبک نقاشی اکسپرسیونیسم

از این سبک نیز مانند فوویسم برای نمایش احساسات استفاده می‌شود اما رنگ‌ها در این سبک تأثیر شدیدی که در فوویسم دارند را ندارند. برای بیان احساسات در این سبک از حرکات مواج و اغراق‌آمیز برای کشیدن استفاده می‌شود. معروف‌ترین اثر این سبک تابلوی “جیغ” اثر “ادوارد مونک” است که قصد به نمایش گذاشتن ترس را دارد. این سبک جز سبک‌های نقاشی مدرن است.
نقاشان اکسپرسیونیست به دنبال کشف و بیان احساسات درونی، اضطراب‌ها و تجربیات شخصی خود از طریق آثار هنری خود بودند. هدف آن‌ها این بود که جهان را آنطور که احساس می‌کردند به تصویر بکشند نه آنطور که به طور عینی به نظر می‌رسید. هنر اکسپرسیونیستی اغلب حسی از ناراحتی، اضطراب و حتی احساس بیگانگی یا اعتراض به هنجار‌های اجتماعی را منتقل می‌کرد.
از نقاشان برجسته اکسپرسیونیست می‌توان به ادوارد مونک، ارنست لودویگ کرشنر، امیل نولده، واسیلی کاندینسکی و اگون شیله اشاره کرد.

آبستره

سبک نقاشی آبستره

آبستره سبک نقاشی انتزاعی است که برای آثاری به کار می‌رود که اشیاء یا موضوعات قابل تشخیص را به تصویر نمی‌کشند. در نقاشی‌های انتزاعی، هنرمند اغلب عناصر بصری را تقطیر و ساده می‌کند و آن‌ها را به اجزای اساسی تجزیه می‌کند.

هنرمندانی مانند جکسون پولاک و ویلم دی کونینگ از چهره‌های برجسته این جنبش بودند.

دادائیسم

سبک نقاشی دادائیسم

دادائیسم یا به‌طور ساده دادا، یک جنبش هنری آوانگارد بود که در طول جنگ جهانی اول در زوریخ سوئیس ظهور کرد و سپس به سایر شهر‌های بزرگ اروپا و ایالات متحده گسترش یافت. هنرمندان دادا در پی رد و به چالش کشیدن مفاهیم سنتی هنر، زیبایی‌شناسی و قرارداد‌های اجتماعی بودند. این سبک هنری یک سبک اعتراضی است که تلاش می‌کند با شوکه کردن مردم، خودآگاهی، رسوم پذیرفته شده و سرکوبگر را تحت‌تأثیر قرار دهد.

از هنرمندان برجسته دادا می‌توان به مارسل دوشان، مکس ارنست، هانا هوچ، ژان آرپ و من ری اشاره کرد.

سورئالیسم

سبک نقاشی سورئالیسم

سورئالیسم یکی از پرطرفدارترین سبک‌های نقاشی است که پس از جنگ جهانی اول در اروپا رونق گرفت. هدف این سبک بیان احساسات، عواطف، افکار خارج از چهارچوب‌های منطقی است. رویا‌ها و ذهن‌هایی که بین خواب و بیداری سیر می‌کنند بهترین تصاویر سورئال را خلق می‌کنند. این سبک توسط “آندره برتون” شاعر فرانسوی تحت‌تأثیر سبک دادائیسم به وجود آمد.

از نقاشان برجسته سوررئالیست می‌توان به سالوادور دالی، رنه ماگریت، ماکس ارنست، خوان میرو و آندره برتون اشاره کرد.

سوپرماتیسم

سبک نقاشی سوپرماتیسم

سبک سوپرماتیسم توسط ” کازیمیر مالویچ” به وجود آمد. این سبک نقاشی روی شکل‌های هندسی مانند مثلث، دایره و مستطیل متمرکز است که با رنگ‌های محدودی به تصویر کشیده می‌شوند.

سوپرماتیسم تأثیر عمیقی بر توسعه هنر و طراحی مدرن داشت. تأکید این سبک بر انتزاع هندسی و کاوش در فرم و رنگ بر جنبش‌های بعدی مانند سازه‌گرایی و د استایل تأثیر گذاشت. میراث سوپرماتیسم امروزه در اشکال مختلف هنر انتزاعی دیده می‌شود.

مینیمالیسم

سبک نقاشی مینیمالیسم

مینیمالیسم یکی از مهم‌ترین جنبش‌های هنری است که در سال 1960 توسط هنرمندان جوانی که نقاشی‌های انتزاعی را دوست نداشتند به وجود آمد. این سبک جز سبک‌های نقاشی مدرن است. در این سبک نقاشی بین نواحی مختلف بوم، رنگ‌ها، شکل‌های هندسی و الگو‌های تکراری به تصویر کشیده می‌شوند. برای آشنایی بیشتر با سبک نقاشی مینیمال پیشنهاد می‌کنیم مقاله‌ی “سبک مینیمال چیست؟” را مطالعه بفرمایید.

تأثیر گودوود در دنیای نقاشی

نقاشی دنیای رنگ هاست و گود وود تلاش می‌کند که این دنیای رنگارنگ را به بهترین و ساده‌ترین شکل ممکن به شما ارائه بدهد تا بتوانید بهترین خودتان را در این زمینه به نمایش بگذارید. برای انجام این وظیفه گود وود وسایل مربوط به نقاشی را طراحی می‌کند که به کیفیت کارتان و راحتی شما کمک می‌کند.

جهت مطالعه منبع انگلیسی این مقاله به این سایت سر بزنید.

سؤالات متداول

۱. چند سبک نقاشی داریم؟

سبک‌های نقاشی در واقع به اندازه‌ی تعداد نقاشان است! هر نقاش هنر خاص خودش را دارد و می‌تواند خالق سبک خاص خودش باشد. اما همانطور که در مقاله خواندید برخی سبک‌ها شناخته شده‌تر هستند که آن‌ها را به شما معرفی کردیم.

۲. سبک نقاشی مدرن چیست؟

سبک نقاشی مدرن بیشتر بعد تاریخی دارد. سبک‌هایی که پس از سال 1970 به وجود آمدند امروزه مدرن خوانده می‌شوند اما چندین سال بعد این سبک‌ها مدرن به حساب نخواهند آمد.

۳. مینیمالیسم یک سبک نقاشی است؟

بله مینیمالیسم می‌تواند یک سبک نقاشی “هم” باشد. در این سبک تأکید روی خطوط و رنگ هاست و شعارش این است: زیبایی در سادگیست.

2 پاسخ

  1. مقاله جامع و کاملی بود، با بیان عالی. ممنون از شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *