اثرات ساعت کار طولانی؛ چالشی برای سلامت و بهره‌وری

اثرات ساعت کار طولانی
در این مطلب میخوانید :

تعادل زندگی کاری! ما همیشه این عبارت را می‌شنویم و تلاش می‌کنیم تا به آن برسیم. اما بسیاری از ما از اثرات ساعت کار طولانی اطلاعی نداریم و تا جایی که می‌توانیم فقط کار می‌کنیم. یک مطالعه توسط سازمان جهانی بهداشت و سازمان بین‌المللی کار نشان می‌دهد که کار بیش از 55 ساعت در هفته می‌تواند اثرات منفی بر سلامت شما داشته باشد.

عواقب سلامتی ساعات کار طولانی بسته به عواملی مانند طول ساعات کار، ویژگی‌های شغلی، موقعیت اجتماعی، اقتصادی و وضعیت سلامت فرد متفاوت است. کار بیش از حد خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و سکته را افزایش می‌دهد و همچنین بر سلامت روان تأثیر می‌گذارد. فشارهای جسمی‌ و روانی افراد پرکار می‌تواند به‌شکل پاسخ‌های فیزیولوژیکی حاد مانند خستگی، استرس، اختلال در خواب و تغییر سبک زندگی ناسالم در پاسخ به استرس شروع شود. علاوه بر این، کار بیش از حد باعث کاهش عملکرد کاری و کاهش بهره‌وری به دلیل بیماری و آسیب‌های شغلی می‌شود.

بنابراین چه کاری می‌توانید انجام دهید تا به تعادل بین کار و زندگی برسید؟ در این مقاله، در مورد عوارض کار طولانی مدت و همچنین نحوه مدیریت حجم کاری صحبت می‌کنیم.

آیا کار بیش از حد مضر است؟

به‌طور خلاصه بله! پیش‌تر یک هفته کاری حدود 40 ساعت بود، اما این روزها این زمان بسیار غیر واقعی است. بسیاری از ما عملا ساعت‌های کاری بسیار فراتر از 40 ساعت در هفته داریم که می‌تواند به دلایل زیادی مثل چالش‌های دورکاری یا کمبود کارکنان باشد. بر اساس یک مطالعه بیماری عروق کرونر، وضعیت درد مکرر قفسه سینه یا ناراحتی و سکته را می‌توان به عوارض ساعت کاری زیاد به‌خصوص کار بیش از 55 ساعت در هفته نسبت داد.

عوارض کار طولانی مدت

عوارض ساعت کاری زیاد

کار بیش از حد از راه‌های زیادی می‌تواند بر سلامت شما تأثیر بگذارد. اگر بیش از حد کار می‌کنید، سطح کورتیزول شما (هورمون استرس اولیه) افزایش می‌یابد که می‌تواند منجر به مه مغزی، فشار خون بالا و بسیاری از مشکلات سلامتی دیگر شود. برخی از عوارض جانبی رایج کار بیش از حد عبارتند از:

1. خواب کافی ندارید

یک شکایت رایج، نداشتن خواب کافی می‌تواند نشانه این باشد که شما بیش از حد کار کرده اید. خواب سلامت جسمی ‌و روانی را بهبود می‌بخشد، بنابراین از دست دادن آن می‌تواند بر نحوه مقابله با استرس، حل مشکلات یا بهبودی از یک بیماری تأثیر بگذارد.


2. غذای کافی نمی‌خورید

گاهی آن‌قدر در کار غرق می‌شوید که فراموش می‌کنید در طول روز غذا بخورید! نخوردن و حذف وعده‌های غذایی باعث کاهش سطح قند خون می‌شود که منجر به کاهش انرژی و بهره‌وری شما خواهد شد.


3. ورزش نمی‌کنید

همه ما می‌دانیم که ورزش مهم است، اما زمانی که سرمان شلوغ است یکی از اولین کارهایی است که انجام نمی‌دهیم! اما به‌طور ایده‌آل 150 دقیقه ورزش با شدت متوسط یا 75 دقیقه فعالیت هوازی شدید در هر هفته می‌تواند به پیشگیری از افسردگی، کاهش فشار خون، بهبود کلسترول، کنترل قند خون و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی کمک کند.

توجه کنید که علاوه بر نرمش، نحوه صحیح نشستن در هنگام کار هم بسیار مهم است. تصور کنید ساعت‌های طولانی کار در حالی که در وضعیت نادرست نشسته باشید، چه فشار زیادی می‌تواند به ستون فقرات شما وارد کند!


4. روابط را نادیده می‌گیرید

اگر روزهای تعطیل هم کار می‌کنید، زمان مهمی ‌را برای استراحت و تفریح از دست می‌دهید که نه تنها برای شما، بلکه برای عزیزانتان مفید است. داشتن این ارتباطات و تفریحات حافظه و مهارت‌های شناختی شما را تقویت می‌کند و در عین حال احساس شادی و رفاه شما را افزایش می‌دهد. روزهای تعطیل را دریابید!


5. به مواد مخدر یا الکل روی می‌آورید

بسیاری از افراد زمانی که احساس سرخوردگی و فرسودگی دارند، به مواد روی می‌آورند که از بدترین عوارض کار طولانی مدت است. سوء‌مصرف مواد بر توانایی تمرکز شما تأثیر می‌گذارد که می‌تواند منجر به کاهش بهره‌وری و افزایش صدمات فیزیکی در حین کار شود.


6. فرسودگی شغلی

فرسودگی شغلی نوعی فرسودگی ناشی از کار مداوم است که در نتیجه استرس عاطفی، جسمی و ذهنی بیش از حد و طولانی مدت رخ می‌دهد. فرسودگی شغلی می تواند بر سلامت جسمی و روانی شما تأثیر بگذارد؛ اگر آن را نپذیرید یا آن را درمان نکنید. حجم کاری غیرقابل مدیریت، رفتار ناعادلانه در محل کار، عدم ارتباط یا حمایت مدیران و فشار ضرب‌الاجل بسیار زیاد از دلایل اصلی فرسودگی شغلی هستند.

از طرفی، هر چه ساعت‌های بیشتر افراد کار کنند، خطر گردن درد و کمردرد در آنها بیشتر می‌شود. این یک نشانه رایج استرس ناشی از تنش عضلانی است که به‌خصوص اگر میز و صندلی غیر استاندارد باشد ایجاد می‌شود. استند لپتاپ به شما کمک می‌کند تا بتوانید تا حدود زیادی از مشکلات ناشی از وضعیت بد لپتاپ بکاهید.

راه‌هایی برای کاهش عوارض ساعت کاری زیاد

روش‌های کاهش عوارض کار طولانی مدت

شاید باور نکنید، اما میزهای استاندارد می‌توانند بهره‌وری، سطح انرژی و سلامت عمومی ‌شما را افزایش دهند. مطالعاتی وجود دارد که نشان داده است میز تحریر خوب منجر به کاهش خطر بیماری قلبی و کاهش کمردرد در کاربران می‌شود. برای اطلاعات بیشتر در مورد میز تحریر پیشنهاد می‌کنیم به صفحه این محصول مراجعه کنید.

ارتفاع میزهای اداری چقدر باید باشد؟

میزهای تحریر با قابلیت تنظیم ارتفاع یک انتخاب هوشمندانه برای کار هستند. اما گاهی به دلایل مختلف مثل قیمت بالا یا غیره امکان تهیه این میزها را ندارید. در این شرایط نگهدارنده کتاب به یاری شما می‌آید تا با تنظیم سطح کار در محدوده ارتفاع مناسب، کمک زیادی به رفع مشکلات سلامتی و عوارض جانبی مانند گردن‌درد ‌کند.

وسایل دیگری نیز وجود دارد که می‌توانید برای میز خود داشته باشید؛ به عنوان مثال، استند لپتاپ یک راه عالی برای کمی‌ بالا بردن صفحه نمایش است. در کنار این موارد می‌توانید از لوازم اداری مانند زیرپایی، بالش کمر و بالش گردن نیز استفاده کنید.

ساعات کار در کشورهای مختلف

ساعات کار در کشورهای مختلف با توجه به عواملی مانند فرهنگ، تاریخچه، قوانین کاری و نظام اقتصادی متفاوت است. به‌عنوان مثال، ساعات کار هفتگی در کشورهای مختلف به شرح زیر است:

  • آلمان: معمولا 35 تا 40 ساعت
  • فرانسه: بین 35 تا 39 ساعت
  • آمریکا: در آمریکا ساعات کار متنوع است، اما معمولاً 40 ساعت در هفته به عنوان یک هفته کاری معمولی در نظر گرفته می‌شود.
  • ژاپن: در ژاپن ساعات کار بسیار طولانی است و ممکن است بیش از 50 ساعت در هفته باشد.

ساعت کاری در ایران، طبق قانون کار 44 ساعت در هفته است.

سخن پایانی

اگر هم مانند من فریلنسر هستید، یا مجبورید بیشتر از حد معمول کار کنید، پیشنهاد می‌کنم حتما لیستی از کارها تهیه کنید. برای جلوگیری از غرق شدن، از پرداختن به همه چیز به یکباره خودداری کرده و به‌ترتیب اولویت کارها را پیش ببرید. انجام چند کار همزمان در واقع ممکن است باعث شود که کار کمتری انجام دهید. همان‌طور که در متن نیز اشاره شد، استفاده از محصولاتی مثل میز تحریر خوب می‌تواند اثرات ساعت کار طولانی را در شما تعدیل کند. گود وود می‌تواند به شما در افزایش کارایی و بهره‌وری کمک کند.

سوالات متداول

اثرات بلند مدت کار طولانی چیست؟

قرار گرفتن مزمن و مداوم در شرایط کاری استرس‌زا می‌تواند منجر به انواع مشکلات سلامتی بلند مدت از جمله بیماری‌های قلبی عروقی، اختلالات اسکلتی عضلانی و اختلالات روانی شود.

آیا 12 ساعت کار در روز خطری ایجاد می‌کند؟

کمبود خواب و فرصت‌های محدود برای ورزش دو عامل مهم در نگرانی‌های سلامت شیفت 12 ساعته هستند. علاوه بر این، شیفت‌های طولانی خوردن غذای سالم و پختن وعده‌های غذایی متعادل را چالش‌برانگیز می‌کند. به دلیل محدودیت‌های زمانی، این کارمندان ممکن است به فست فود روی بیاورند که معمولا چربی اشباع و قند بیشتری دارد.

آیا ساعات کار طولانی باعث افسردگی می‌شود؟

یک مطالعه جدید تعداد زیادی ساعت کار در یک شغل استرس‌زا را با افزایش خطر ابتلا به افسردگی مرتبط می‌داند. کار کردن 90 ساعت یا بیشتر در هفته منجر به سه برابر تغییرات در نمرات علائم افسردگی در مقایسه با افرادی که 40 تا 45 ساعت در هفته کار می کردند، شد.

2 پاسخ

  1. خیلی مفید بود ممنون از شما. من مقالات زیادی در این زمینه خوندم اما این واقعا کامل ترین بود

    1. مهرناز عزیز ممنون از نظرت خوشحالیم که برات مفید بوده 🙂 ما تمام سعیمون میکنیم که مقالات مفیدی تولید کنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *