آشنایی با طرز صحیح نشستن روی صندلی

طرز صحیح نشستن روی صندلی
در این مطلب میخوانید :

نشستن اصولی در زمان مطالعه، کار کردن، تکلیف نوشتن و… از مهم‌ترین نکات مورد توجه کارشناسان تربیت‌بدنی و اصلاح فرم بدن است. در سال‌های اخیر نحوه صحیح نشستن روی صندلی مبحث اصلی بسیاری از کارگاه‌ها و پژوهش‌های جامع علمی بوده است. با درنظرگرفتن اهمیت طرز صحیح نشستن روی صندلی، باید به دنبال راهکارهایی برای ایجاد ارگونومی صحیح و اصولی نشستن بگردیم. این مسئله برای دانش‌آموزان کنکوری و کسانی که تایم طولانی در طول روز مطالعه می‌کنند، اهمیت بیشتری دارد. نحوه نشستن روی صندلی بر سلامت اسکلت و ستون فقرات، عضلات کتف و گردن و سایر اندام‌های بدن تأثیر می‌گذارد؛ به همین خاطر پیدا کردن راهکارهایی برای استاندارد نشستن روی صندلی ضرورت دارد.

بهترین نحوه صحیح نشستن روی صندلی چگونه است؟

نحوه صحیح نشستن روی صندلی

نحوه صحیح نشستن روی صندلی در افراد مختلف با اسکلت بدنی متفاوت، کاملاً با هم فرق دارد. یعنی تفاوت در ساختار بدنی ما این تفاوت‌ها را ایجاد می‌کند. بهترین فرم و سبک نشستن بر روی صندلی، دقیقاً حالتی است که تا ساعت‌ها با استفاده از آن راحت در جای خود می‌نشینید و احساس درد و گرفتگی ندارید. طرز صحیح نشستن روی صندلی به ویژگی‌های بدنی و فرم و اسکلت بدن افراد هم مربوط می‌شود. این مسئله حتی با تغییر جنسیت افراد نیز متفاوت خواهد شد. برای مشخص‌شدن نحوه نشستن روی صندلی باید به ارگونومی صندلی موردنظر هم دقت کنید. صندلی‌های امروزی با طراحی‌های متفاوتی برای مقاصد مختلف خریداری می‌شوند.

شکل و فرم نشستن ما بر روی صندلی‌ها به مدل طراحی آن‌ها، نوع پشتی، تکیه‌گاه، پایه‌ها، میزان ارتفاع و… مربوط می‌شود. این موارد همگی تعیین‌کننده نحوه صحیح نشستن روی صندلی در زمان مطالعه یا درس خواندن است. اگر در طولانی‌مدت بر روی صندلی می‌نشینید، باید به نکات بیشتری در این زمینه دقت داشته باشید.

درست نشستن روی صندلی را بیاموزید

برای این که طرز صحیح نشستن روی صندلی را بیاموزید، بهتر است به استانداردهای تعیین شده در رابطه با این مسئله نگاهی بیندازیم. در وهله اول فرم گردن و کمر شما مورد توجه قرار می‌گیرد. بهتر است در زمان نشستن روی صندلی کمر و گردن شما به‌صورت صاف به تکیه‌گاه صندلی برخورد کند. نشستن شما باید به صورت عمودی باشد.

نحوه نشستن روی صندلی با فرم پاها نیز مشخص می‌شود؛ پاهای شما باید به‌طور محکم بر روی زمین قرار بگیرند. زانوها باید حتماً به صورت ۹۰ درجه بر روی صندلی خم شوند. با استفاده از این سبک و نحوه صحیح نشستن روی صندلی هیچ‌گاه به مشکلات عضلانی یا اسکلتی مبتلا نخواهید شد. با استفاده از این پوزیشن استاندارد فرم بدن شما بر روی صندلی تا ساعت‌ها حفظ خواهد شد. در ضمن استانداردهای تعیین شده در خصوص طرز صحیح نشستن روی صندلی برای همه رده‌های سنی صدق می‌کند.

نکات صحیح نشستن روی صندلی

نکاتی در مورد نحوه نشستن روی صندلی

برای این که با نحوه نشستن روی صندلی بیشتر آشنا شوید، باید به نکاتی در رابطه با وضعیت قرارگیری برخی از اندام‌های بدن آشنایی داشته باشید. با در نظر گرفتن نکات نحوه صحیح نشستن روی صندلی، کیفیت مطالعه شما افزایش می‌یابد؛ درعین‌حال بدن سالم‌تری خواهید داشت.

هر ساعت، ۵ دقیقه استراحت

برای این‌که استاندارد نحوه نشستن روی صندلی را به خوبی رعایت کنید، باید پس از هر یک ساعت مطالعه بر روی صندلی، ۵ دقیقه استراحت کنید. در طول این ۵ دقیقه حتماً کمی حرکات کششی انجام دهید. این مسئله زمانی که شما پشت میز تحریر نشسته‌اید اهمیت بیشتری دارد. برای نشستن پشت میزهای تحریر حتماً باید به این موارد دقت داشته باشید. شما می‌توانید انواع سبک‌های میز تحریر استاندارد برای صحیح نشستن روی صندلی در زمان مطالعه انتخاب کنید. برای اطلاع بیشتر در مورد ویژگی‌ها و انتخاب اندازه مناسب میز تحریر به صفحه این محصول مراجعه کنید.

انجام حرکات ساده فیزیکی در کنار رعایت استانداردهای طرز صحیح نشستن روی صندلی اهمیت فراوانی دارد. این حرکات از ایجاد گرفتگی در بدن شما پیشگیری می‌کند. برای رعایت نحوه نشستن روی صندلی، در حین نشستن هم حرکات فیزیکی پاها و دست‌ها را به صورت نشسته انجام دهید.


رابطه نور و صحیح نشستن روی صندلی

برای این که اصول نحوه ی درست نشستن روی صندلی را بیشتر رعایت کنید، حتماً به نور اتاق دقت داشته باشید! این مسئله در نگاه اول کمی بی‌ربط به درست نشستن روی صندلی به نظر می‌آید! اما به صورت مستقیم به طرز درست نشستن روی صندلی مربوط می‌شود. اگر نور اتاق شما مطلوب نباشد، برای درست دیدن مطالب کتاب در حین مطالعه یا انجام درست‌تر تکالیف بیشتر خم می‌شوید. با بهبود وضعیت نور محل موردنظر بهترین روش نشستن روی صندلی را به کار می‌برید.

نشستن صحیح روی صندلی به وضعیت ستون فقرات شما نیز مربوط می‌شود. درصورتی‌که نور اتاق کم باشد، افراد به جلو خم می‌شوند و این مسئله دردهایی را در ناحیه ستون فقرات ایجاد خواهد کرد. رنگ و نوع نور مورداستفاده در فضا هم اهمیت زیادی دارد! پس حتماً نور اتاق مطالعه خود را استاندارد تنظیم کنید.


جلوگیری از فشار در عضلات

برای رعایت نکات نحوه درست نشستن روی صندلی، باید از ایجاد فشار در ناحیه گردن خود پیشگیری کنید. در میان انواع اصول و روش درست نشستن روی صندلی این مسئله اهمیت بیشتری دارد. بسیاری از افراد در اثر مطالعه طولانی‌مدت و عدم رعایت نحوه نشستن درست روی صندلی در این بازه‌های زمانی بلند، دچار آرتروز در این ناحیه می‌شوند. برای پیشگیری از این مسئله حتماً مطمئن شوید که گردن شما به جلو خم نشده باشد.


توجه به گردش خون در پاها

تاکنون متوجه شده‌اید پس از مدتی نشستن و ثابت ماندن بر روی صندلی، پاهای شما به‌اصطلاح خواب می‌روند و خون در آن‌ها جریان ندارد! این مشکل به طریقه درست نشستن بر روی صندلی مربوط می‌شود. در صورتی که نحوه صحیح نشستن روی صندلی را به درستی رعایت نکنید، آسیب زیادی به ناحیه پا و زانو وارد می‌شود. شما می‌توانید با بررسی برخی مقالات بیشتر در رابطه با این مسئله اطلاعات بیشتری کسب کنید.

برای رعایت طریقه درست نشستن روی صندلی باید پاهای خود را شل نگه دارید. با شل بودن پاها جریان خون بر روی صندلی بیشتر خواهد بود. طرز نشستن صحیح روی صندلی از خستگی زودهنگام شما زمان درس خواندن پیشگیری می‌کند.شما می‌توانید در مقاله نحوه صحیح نشستن در رابطه با این موضوع اطلاعات بیشتری کسب کنید.


نکات تکیه دادن به صندلی هنگام نشستن

برای در نظر گرفتن نکات نحوه صحیح نشستن روی صندلی، باید به تکیه‌گاه صندلی خود بیشتر از همیشه توجه داشته باشید. خم شدن کمر در زمان نشستن آسیب‌های جدی به این ناحیه وارد می‌کند. طرز صحیح نشستن روی صندلی به پشتی استاندارد این تجهیزات نیز بستگی دارد. در صورتی که بخش پشتی تنظیم نشده باشد، نحوه نشستن روی صندلی، اصولی نخواهد بود. با رعایت اصول و نحوه صحیح نشستن روی صندلی حمایت از کمر در طول مطالعه بهتر انجام می‌شود.

اگر می‌خواهید دروس خود را با دقت بیشتری مطالعه کنید و هنگام نوشتن پشت میز خسته نشوید، خواندن مقاله نحوه صحیح نشستن برای نوشتن را از دست ندهید!

نشستن اصولی، کلید سلامتی

در این بخش در رابطه با برخی از مهم‌ترین نکات طرز صحیح نشستن روی صندلی اطلاعاتی را بررسی کردیم. نحوه نشستن روی صندلی همیشه دغدغه دانش‌آموزان و کنکوری‌ها بوده است. بسیاری از کارمندان و شاغلین هم در خصوص نحوه صحیح نشستن روی صندلی با چالش‌هایی روبه‌رو می‌شوند. در این بخش در رابطه با طرز صحیح نشستن روی صندلی وضعیت اندام‌های مختلف بدن را بر روی صندلی بررسی کردیم. نحوه نشستن روی صندلی برای حفظ کیفیت مطالعه، کار کردن و سایر فعالیت‌ها اهمیت دارد. شما می‌توانید این موارد را برای حفظ سلامتی خود در طولانی‌مدت رعایت کنید.

سوالات متداول

در نحوه صحیح نشستن روی صندلی وضعیت کمر چگونه است؟

کمر ما نباید به‌هیچ‌عنوان در زمان نشستن خم شود. به همین منظور اطمینان حاصل کنید که کمرتان بر روی صندلی صاف است.

چرا پاها در حین مطالعه خواب می‌روند؟

درصورتی که پاها در زمان نشستن روی صندلی جمع شده و تحت فشار باشد، پاها به‌مرورزمان خواب می‌رود. این مسئله با گردش خون در پاها در ارتباط بوده و جریان خون را تا حدودی کاهش می‌دهد.

چه ارتفاعی برای صندلی مناسب است؟

ارتفاع صندلی باید به گونه ای باشد که کف پاها به طور کامل روی زمین قرار بگیرند و زانوها در زاویه 90 درجه خم شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *